onsdag 24. oktober 2012

Er livet travelt og arbeidsmengden uoverkommelig?

Kilde


Når sommerferien er over er vi klar for å trene mer, spise sunt, bruke mer tid på de man er glad i, bruke tanntråd hver kveld, være effektiv, leke mer med barna og få gjort alt man ikke fikk tid til før sommerferien... Men så hender det at livet innhenter en og planen helt eller delvis går i vasken. 

Mitt tips?

Konsentrer deg om et område av gangen. Hva er viktigst å få orden på? Gjør det først. Så slipper du å bli overveldet over alt du skulle gjort og alt du ønsker å være. Husk - gjør deg ferdig med et område før du takler det neste!

Feks:

  1. Få orden på huset. Med et ryddig hjem kommer et ryddigere sinn... Bruk feks 3 søppelsekker, og gå fra rom til rom. Kast søppel i den ene. Ting du kan gi bort i den andre. Og i den tredje - putt ting du vil beholde men som ikke hører til i det rommet du er i. Kanskje du får unnagjort det meste på et par kvelder. Eller kanskje det kommer til å ta flere måneder. Bruk den tiden det tar. IKKE TENK - "hva kan jeg kvitte meg med"! MEN TENK - "hvilke gjenstander/klær ELSKER jeg og som beriker livet mitt?" Kvitt deg med alt det andre.
  2. Legg en plan for kostholdet ditt.  Lag gjerne en fast handleliste og legg den i lommeboken. Så kan du heller supplere med ekstra matvarer fra gang til gang. Lag en ukesplan over middagene så detaljert eller generell som du trives med. Kjøp en slow cooker, så er middagen ferdig til alle kommer hjem fra jobb eller skole. 
  3. Legg en OVERKOMMELIG treningsplan. Er det du kan takle 1 gåtur en kveld i uka - så begynn der. Avtal gjerne med ei venninne på forhånd. Man holder som kjent lettere en avtale med noen andre enn med seg selv.. Når du trener fast 2-3 ganger i uka er målet nådd og du kan konsentrere deg om neste område. 
  4. Kjenner du deg ensom? Begynn i kor. Eller bli med i noe du engasjerer deg for (hjelpeorganisasjon, natteravnene, kirke). Meld deg på et kurs (matlaging, dans, hundekurs). Det er lettere å bli kjent med mennesker med de samme interessene som du.
  5. Travelt? Lag en ukesplan, så får du en oversikt over tidsbruken din. Er kalenderen full så er den det. Ikke skvis inn mer enn det er plass til. 

Det kan være helt andre områder i livet du ønsker å endre på - lag din egen liste. Gjør det du orker, og start i det små! :)

Jeg leste et sitat på Facebook nylig: "Å prioritere er å forsømme i riktig rekkefølge". 
Godt sagt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar